Samen is niet alleen

Er is meer dan alleen Mens GGZ

Je bent niet elke dag 24 uur per dag bij Mens GGZ. Die mogelijkheid bieden we je niet. We ondersteunen je op verschillende manieren, maar je hebt een leven buiten Mens GGZ om. 

Er zijn (waarschijnlijk) veel mensen in jouw leven. En die spelen vaak een belangrijke rol.

 

 

Mens GGZ vindt de mensen die een rol in jouw leven spelen belangrijk. 

 

In de behandeling worden de voor jou belangrijke mensen meegenomen. Jij mag ze meenemen als je dat fijn vindt. Soms nodigen we ze, via jou, uit om mee te komen.

Samen weet je meer dan in je eentje. 

Belangrijke mensen uit jouw leven kunnen ook een belangrijke rol spelen bij jouw duurzame herstel. Ze hoeven jou niet te behandelen, maar ze kunnen wel de steunpilaren zijn die jij nodig hebt. Ook als de behandeling bij Mens GGZ is afgerond.

Helpen kan door mee te denken over hoe problemen zijn onstaan of blijven bestaan. Anderen kunnen je problemen vaak niet voor je oplossen, maar hun aanwezigheid kan jou wel helpen het zelf te kunnen.

 

Met anderen erbij hoef jij het niet alleen te doen. En dat maakt de kans op succes voor jou groter. 

En wat nou als je probleem is dat je zo alleen voelt? Dan gaan we samen op onderzoek uit om te kijken of we dat gevoel kunnen verminderen! 

 

Samen met de huisarts

Tot slot: samen is ook samen met de huisarts en de POH-GGZ van die huisartsenpraktijk. Die kennen jou in het algemeen al langere tijd dan de behandelaren van Mens GGZ. Hun kennis over jou, jouw relatie met hen, is heel belangrijk in de organisatie van de behandeling.